Çerçevesiz Akvaryumlar | Akvaryum Çeşitleri

Çerçevesiz Akvaryumlar

Günümüzde tüm birleşim yerleri silikonlarla yapıştırılan cam akvaryumlar çok yaygınlaşmıştır. Bu akvaryumlar düzgün şekilde kesilen camların silikon adı verilen bir madde ile yapıştırılmaları sonucu çerçevesiz hâle gelmiştir. Arzu edildiği takdirde güzel görüntü sağlamak için silikon ile tutturulan akvaryumların alt ve üst kısımlarına birer çerçeve yapılabilir. Alt çerçeve fonksiyonel olmamakla birlikte üst çerçeve aydınlatma sisteminin sabitleştirilmesi açısından da gereklidir.

Bazı üreticiler bu tip yapıştırma akvaryumların güzel görülmesi için alt ve üst kısımlarına parlak madenler ile bir çerçeve yerleştirirler. Bu akvaryumların yapımı oldukça kolaydır. Akvaryum yapımında ilk önce bu akvaryumun hangi ölçülerde ve şekilde olacağı veya akvaryumun konulacağı yerin büyüklüğüne göre ölçülendirmenin yapılmasıdır.

Bu konuda karar vermenize yardımcı olacak konu evinizdeki veya işyerinizdeki yer imkânı ile yetiştirmeyi düşündüğünüz balık türleri olacaktır. Örneğin çiklit türü balıklar üretecekseniz geniş bir akvaryum gerekecektir.

Buna karşılık Beta türü bir balığı küçük bir akvaryumda kolayca barındırabilirsiniz. Fakat tür hakkında kesin bir düşünceniz yok ise uzunluğu 80 cm, yüksekliği ve eni 40 cm olan bir akvaryum pek çok balık için başarı ile kullanılabilir. Bu ölçüde bir akvaryum için cam kalınlığının 0,6 cm olması uygun olur.

Akvaryum yapımı için önce camlar kusursuz bir şekilde kesilir. Kesimde camların yapıştığı yerlerde yapıştırıcının girmesi için 2 mm aralık kalacağı dikkate alınmalıdır. Kesimin çok düzgün olmasına dikkat edilir. Kesimde görünmeyecek küçük bir çatlak ve hata ileride akvaryuma su konulunca hemen kırılmasına neden olacağından dikkat edilmesi gerekir.


İlginizi Çekebilir!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.