İnternet Sitesine Google Analistik (Analytics) Kodu Eklemek

Google Analist Nedir ve Ne İşe Yarar?

Google Analytics, en basit tarifi ile bir web site sayacıdır. Web sitesini saatlik, günlük, haftalık ve aylık bazda ziyaret eden ziyaretçi sayısını; ortalama ziyaret süresini; ziyaretçi ülke, şehir ve dil bilgisini; ziyaretçi tarayıcı ve işletim sistemi bilgisini; sitedeki online ziyaretçi sayısını görmemizi sağlar.

Google Analist Siteye Eklenmeli midir?

İnternet kullanıcılarının büyük bir bölümünün Google arama motoru kullandığını biliyoruz. Google’de iyi bir yer edinmek istiyorsak, öncelikle kullanıcı odaklı bir site yapıp, kullanıcıların sitemizde nasıl zaman geçirdiğini Google ile paylaşmamız gerekir.

Google araması ile siteye gelen ziyaretçi, aradığı bilgiye sitede ulaştıysa sitede daha çok zaman geçirir veya bu sayfayı daha sonra tekrar ziyaret eder. Bu tür ziyaretçi davranışları ve Google aracılığı ile siteye gelinen anahtar kelimeler, Google tarafından analiz edilir. Eğer ziyaretçi siteyi sevmişse Google de sever ve siteyi üst sıralara taşır. Bu yüzden Google analist kodu siteye eklenmelidir.

Google Analytics Kodu Web Sitesine Nasıl Eklenir?

(+) Google Analytics sitesine gidip, var olan bir Gmail adresi ile oturum açılır ve yeni bir Analytics hesabı oluşturulur. Sonraki sayfada Kaydolun butonuna tıklanır ve ekrana gelen Kayıt Formu doldurulur.

Google Analytics Kodu Web Sitesine Nasıl Eklenir? - 1.

(+) İzleme Kimliği Edinin butonuna tıklandığında “Google Analist Hizmet Sözleşmesi Şartları” pencersi açılır. Ülke seçimi yapılır ve şartlar kabul edilir.

Google Analytics Kodu Web Sitesine Nasıl Eklenir? - 2.

(+) Web Sitesi İzleme kodu, web sitesine <body> tag'ından önce <head> Kod Burada </head> bölümüne entegre edilir. Bu bölüm, çoğunlukla kullanılan site temasının üst bölümünde (header) yer alır.

Google Analytics Kodu Web Sitesine Nasıl Eklenir? - 3.

Google Analytics Kayıt İçin:
https://www.google.com/analytics/

Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.