PhotoShop Yazı Yazma ve Genel Yazı Efektleri

Yazı Yazma, Yazı Fontları ve Eğimli Yazı

Photoshop programında File >> New yolu ile yeni bir dosya üzerine yazı yazılabilir yada File >> Open yolu ile açılan bir resim dosyasının üzerine yazı yazılabilir.

Yazı yazma, yazı fontları ve eğimli yazı.

1-) Yeni bir dosya veya resim açıldıktan sonra, T imgesine tıklanır. Sol click basılı tutularak yazı yazılmak istenilen bölüm belirlenir. Ayrıca; T imgesine sağ tıklanarak dikey, yatay, dikey mask veya yatay mask seçeneklerinden biri seçilebilir.

2-) Eğer Character bölümü aktif değil ise, Windows >> Character yolu ile görünür hale getirilebilir.

3-) Character bölümü yazı fontu, yazı boyutu ve yazı karakteri ile ilgilidir. Yazı yazılmadan önce veya yazı yazıldıktan sonra ve yazı seçili durumda iken bu seçenekler belirlenebilir.

4-) Eğimli yazı yazmak için kullanılan bölümdür. T imgesi seçili durumda iken sayfanın üstünde (resimde 3 ile gösterilen yerde çerçeve içinde) Eğik T imgesine tıklanarak bu bölüme ulaşılır. Yine yazı seçili durumda iken istenilen eğim verilebilir.

Yazıya Ait Layer, Blending Options, Opacity ve Fill Ayarları

Yazıya ait layer, blending options, opacity ve fill ayarları.

Yazı yazıldıktan sonra, yazıya efekt vermek için; yazıya ait layer’e sağ tıklanır ve Blending Options… yolu ile layer efekt bölümüne ulaşılır.

Opacity yazının ve efektin saydamlığının azaltılabileceği, Fill bölümü ise sadece yazının saydamlığının azaltılabileceği bölümdür. Fill bölümü efekt saydamlığını değiştirmez. Fill bölümü sıfırlanarak sadece yazıya ait efektler görünür hale getirilebilir.

Blending Options Menüsü

Aşağıdaki resimde sıfır ile gösterilen resim efektsiz, bir ile on arasında numaralandırılmış resimler ise blending option menüsüne ait efektlerin, A harfine uygulanmış halleridir. Blending options kısmında, hangi efekt seçili ise, o efekte ait ayarlar, kısmın sağ tarafındaki bölümden yapılabilir. Bu bölümde bir çok seçenek ve ayar bulunduğundan resme dahil etmedik.

Bir kaç örnek verecek olursak;

1-) Drop Shadow efekti yazıya (layer’e) gölge vermek için kullanılır.

7-) Color Overlay efekti ile yazı (layer) rengi değiştirilebilir.

10-) Stroke efekti ile yazı (layer) çevresini saran şerit oluşturulabilir.

Blending options menüsü.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.