WordPress Site Hızı ve Veri Tabanı (DB) Bakımı İçin WP-Optimize Eklentisi

WordPress Site Yavaş Çalışmaya Başladıysa;

WordPress, tüm yazı güncellemelerini, otomatik alınan yazı taslaklarını, çöpe taşınan yazıları, spam yorumları ve onaylanmayan yorumları veri tabanında kayıtlı tutar. Bu veriler zaman içerisinde veri tabanında yer kaplar ve veri tabanı yavaşlamasına neden olur.

WP-Optimize Eklentisi ile bütün bu kayıtları tek tık ile silmek ve wordpress siteyi hızlandırmak mümkün. Bunun yanında C-Panel >> PhpMyAdmin içinde yapılan, db optimize, db bakım ve db onarım işlemleri de bu eklenti ile güvenle gerçekleştirilir.

Eklenti ruhanirabin tarafından geliştirilmiş. WordPress admin panelinden eklenti siteye eklenebilir.

Wordpress siteye eklenti eklenmesi.

WP-Optimize ile Daha Hızlı WordPress

Clean-up options bölümünde, ilk dört seçenek, yukarıda bahsettiğimiz istenmeyen kayıtları siler. Diğer seçenekler boş bırakılabilir.

WP-Optimize eklentisi kullanımı - 1.

Optimize databese tables seçeneği aktif ise veri tabanı optimize edilir. Process butonu ile işlem gerçekleşir. Zaman içerisinde veri tabanı kazancınız %50’nin üstüne çıkabilir.

WP-Optimize eklentisi kullanımı - 2.

WordPress Siteyi Hızlandırmak İçin Başka Neler Yapılabilir?

Gereksiz eklentileri siteden kaldırabilirsiniz. Eklenti denemelerini site üzerinden yapmak da iyi fikir değil. Eklentiyi sonra silseniz bile, veri tabanı tabloları, veri tabanında kalabilir. Yüklenecek eklenti hakkında bilgilenip, siteye eklemek; veri tabanında istenmeyen tablolar oluşmasını engeller.

Kullanılan resim dosyalarını, başka sunucudan çekmek site hızını etkiler. Resimleri site içinden çağırmak sayfaların daha hızlı açılmasını sağlar. Resim dosyaları boyutları çok büyük ise, site ile uyumlu hale getirilmelidir. Örneğin orijinal boyutları 1024px. X 768px olan bir resim dosyasını, sayfa içinde 640px. X 480px. boyutları ile kullanırsanız bu siteye ek yük getirir ve zaman içinde sayfa sayıları arttıkça yavaşlamasına neden olabilir.

WP-Optimize Eklentisi Detaylı Bilgi:
https://tr.wordpress.org/plugins/wp-optimize/

Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.