İç Anadolu Bölgesi’nin Turizm Coğrafyası
İç Anadolu Bölgesi’nin Coğrafî Özellikleri
Yurdumuzun orta bölümünde yer alan İç Anadolu Bölgesi`ne, konumundan dolayı, “Orta Anadolu Bölgesi” de denmektedir.Bu bölgemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışındaki diğer bütün bölgelerimizle ortak sınırlara sahiptir.
İç Anadolu Bölgesi’nin İklimi
İç Anadolu Bölgesi`nde karasal iklim görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise soğuktur. Yağışın en çok düştüğü mevsim, ilkbahardır. Kışın daha çok kar yağmakta ve yağan kar, uzun süre yerde kalmaktadır. Gece – gündüz ve yaz – kış arasındaki sıcaklık farkı, oldukça fazladır.
İç Anadolu Bölgesi:
İç Anadolu Bölgesi’nde Ulaşım
İç Anadolu Bölgesi, bulunduğu konum ve yer şekillerinin uygun olması dolayısı ile zengin bir ulaşım ağına sahiptir. Kara, hava ve demir yolları bakımından yurdumuzun birçok bölgesinin kavşağı durumundadır. Bu bölgeden yurdun her tarafına kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Başkent Ankara`nın İç Anadolu Bölgesi`nde oluşu, bu özelliğin kazanılmasında önemli rol oynar.
İç Anadolu Bölgesi’nde Gezilecek Tarihi, Doğal ve Turistik Merkezler
- Aksaray
- Ankara
- Çankırı
- Eskişehir
- Karaman
- Kayseri
- Kırıkkale
- Kırşehir
- Konya
- Nevşehir
- Niğde
- Sivas
- Yozgat
İç Anadolu Bölgesi`nin Türkiye Turizmindeki Yeri ve Önemi
İç Anadolu Bölgesi turizm açısından çok önemli bir potasiyele sahiptir. Doğal ve tarihî güzelliklerinin eşi olmayan dağcılık ve kayak merkezlerinin sağlık turizmi için elverişli alanlarının eşsiz doğa harikalarının kentte bulunması, bölgeyi çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini sağlamaktadır. İç Anadolu`ya yerleşimin tarihi 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bölgeye yerleşme, Hitit medeniyeti ile başlamıştır. Bölge Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine sahne olmuştur. Bu sayede de bölgedeki kültür ve sanat eserlerini günümüze kadar ulaşabilmiştir.
Lütfen yorum bırakın.