Android Cihazda Hız, Takılma, Ekran Donması ve Yavaş İnternet Sorunları

Android Tablet ve Telefon Neden Yavaş Çalışır?

Bu sorun android cihazın işlemci belleğinin ve ram belleğinin dolmasından kaynaklanabilir. Yapılabilecekler ise;

1-) Cihazı uzun süreden beri kullanıyorsanız, yeniden başlatın.

2-) Gereksiz uygulamaları cihazdan kaldırın. Peki bunlar hangi uygulamalar? Örneğin internet bankacılığı uygulamaları. Şu anda uygulamasını kullandığımız çoğu site mobil uyumlu ve mobil uyumlu siteler uygulama ile hemen hemen aynı işlevi görüyor. Siteye mobil cihaz ile ulaşmaya çalıştığınızda sizi, mobil uyumlu siteye yönlendiriyor. Google Chorome aracılığı ile çoğu uygulamadan kurtulabilir ve mobil sitelere bağlanabilirsiniz. Youtube, Twitter, Facebook bu sitelere dahil.

3-) Cihazınızdan hiç veri kaybetmeden yer açabileceğiz Avast Cleanup adında bir uygulama işinize yarayabilir. Uygulama ücretsiz ve dilerseniz android için virüs yazılımı da mevcut. Aşağıdaki iki bağlantıdan Avast Cleanup ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avast Cleanup Web Sitesi >> || Avast Cleanup Google Play >>

Anroid Hız Sorunu İçin Avast Cleanup.

Android Tablet ve Android Telefon İnternet Hız Sorunları

Bu sorun internet bağlantısından kaynaklanmıyorsa, büyük ihtimalle Chorome Ön Belleği (Cache) sebeplidir. Peki nedir bu cache? Bir web sayfasını ziyaret ettiğimizde, kullandığımız tarayıcı sitede bulunan bazı değişmez dosyaları (resim, site logo, sitede kullanılan çerezler, script vb. ) ön belleğine kaydeder. Bu dosyaları, biz bu siteleri daha sonra tekrar ziyaret ettiğimizde daha hızlı açmak için kullanır aslında. Yani bu dosyaları, ikinci kez siteden çağırmaz, daha önce kaydettiği ön bellekten çağırır. Bu bellek zaman içinde yer kapladığından, android cihaza ekstra yük getirir ve cihazın yavaşlamasına sebep olur.

Bu yüzden Chorome Ön Belleği gerektiğinde temizlenmelidir. Cihaz yavaşladığı veya internet hız problemi oluştuğunda bu işlem yapılmalıdır. Cache bizim internette daha az kota kullanarak, daha hızlı dolaşmamızı sağlayan bir özellik. Eğer internet kota probleminiz yoksa, cache’yi her gün de temizleyebilirsiniz.

Android Cihazda Cache Temizliği

1. Adım


Google Chorome tarayıcısını açalım ve resimde görülen 3 nokta >> Geçmiş yolunu

Android Cihazda Cache Temizliği - 1.

2. Adım


Tarama Verilerini Temizle…

Android Cihazda Cache Temizliği - 2.

3. Adım


Tam bir temizlik için, bütün seçenekler aktif durumda ve Verileri Temizle.

Android Cihazda Cache Temizliği - 3.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.