Anaç Şeçiminde Yavrularını Büyüten Akvaryum Balığının Nitelikleri


Balığın Sağlıklı Olması
Genel olarak Cichlidae’ler, diğer süs balıklarına göre dış bakterilere karşı oldukça dayanıklıdır. Beyaz benek veya mantar türevi hastalıkları çok kolay atlatır. Ancak iç parazitler, her balıkta olduğu gibi bu balıkları da güçten düşürerek ölmelerine neden olur. Balık hastalıkları ile uğraşmak çok iyi gözlem ve sabır gerektirmektedir. Beyaz benek veya basit mantar tipi hastalıklar piyasada bulunan muhtelif ilaçlar ile tedavi edilmektedir. Bunun yanında kolayca anlaşılmayan, iç hastalıkların tedavisi ise 6 gün ile 1 ay sürebilir. Hastalığa ne tür parazitin sebep olduğunu anlamak ise tecrübe ve bilgi sahibi olmayı gerektirir.

Balığın Anaç İçin Uygun Yaş ve Boyutta Olması
Cichlidae ailesi üyeleri arasında küçük türler de bulunmakla birlikte bunlar çoğunlukla iri ve büyük balıklardır. Boyları ancak 5-10 cm’yi bulabilen birkaçının dışında, ortalama 25-30 cm kadardır. Bazılarının boyu ise 40 cm’ye erişir.

Balık Türüne Özel Cinsiyet Karakterleri
Dişi ve erkek cinsler arasındaki ayrımı gösterecek belirgin bir özellik yoktur. Hatta bazı türlerde cinsiyet ayrımı son derece güç yapılabilmektedir. Bu güçlük küçük yaşlarda daha da artar. Bununla birlikte erkeklerinin yaşları ilerledikçe gövdelerini süsleyen işaret, çizgi ve beneklerin daha belirginleştiği, sırt yüzgeçlerinin daha sivri biçimli sonlandığı, dişiye oranla daha iri ve geniş oldukları görülür.


İlginizi Çekebilir!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.