Bakım ve Besleme | Yavrularını Büyüten Akvaryum Balıkları

Bakım ve Besleme

Cichlidae ailesindeki balıkların yavruları yumurtadan çıktıklarında çok güçsüz olur. Sahip oldukları ince iplikçikler aracılığıyla bulundukları yerde asılı dururlar. Hareket etkinlikleri yoktur. Anneleri onları ağzına alarak bir yerden diğer bir yere taşımazsa oldukları yerde kalırlar. Tek yaptıkları, kuyruklarını sallayarak kendilerini yüzmeye alıştırmaları ve karınlarında taşıdıkları Vitellüs kesesindeki besinden yararlanarak gelişip güçlenmeleridir. Bu devrede dışarıdan besin alamazlar.

Yumurtadan çıktıktan iki üç gün sonra kendi güçleriyle hareket edecek ve yüzecek olgunluğa erişirler. Artık dışarıdan besin alıp sindirebilecek durumdadırlar. İlk besinlerini mikroorganizmalar oluşturur.

Cichlidae ailesi üyeleri doğal ortamlarında bol oranda canlı yem, kurtçuk, çeşitli sivrisinek ve böcek larvası, kendilerinden küçük balık ve balık yavrularıyla beslendikleri için akvaryumlarda da daha çok canlı yemi tercih ederler.

Sivrisinek larvası:

Sivrisinek larvası.

Sürekli canlı yemle beslenme, onlarda bazı bağırsak bozukluğu ve pullarında kabarmalara yol açar çünkü doğada, bir ölçüde de olsa bitkisel besinlerden yararlanma olanağı bulurlar. Bunları beslenmelerinde kullanırlar. Onları canlı yemden yoksun bırakmamalı ancak canlı yemler kuru yemlerle düzenli bir değişim içinde verilmelidir.

Cichlidae ailesi üyelerine verilebilecek canlı yemler arasında; tubifex kurtları, beyaz kurtlar (Enchytraeus albidus), küçük toprak kurtçukları (Lumbricus) su piresi (Daphnia) ve yavrulara verebilecek canlı yem olan Artemia salina sayılabilir.


İlginizi Çekebilir!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.