Pelmatochromis Cinsi | Yavrularını Büyüten Akvaryum Balıkları ve Anaç Seçimi

Pelmatochromis Cinsi Akvaryum Balıkları

Bunlar hafifçe tuzlandırılmış az asitli sulardan hoşlanır çünkü genellikle ırmakların denize döküldüğü ağızlarda, akarsu deltalarında, delta lagünlerinde yaşar. Bu suların içine deniz suları karıştığında bir ölçüde de olsa tuzlu olur. Yaşadıkları akvaryuma, her 10 litre suya bir veya iki çay kaşığı tuz konulması ve akvaryum tabanında “elodeo” dal ve yapraklarından oluşturulmuş ince bir döküntü tabakası sağlanması, onlara aradıkları ortamı kazandırır. Pelmatochromis cinsi içinde yer alan balıklar canlı yem kadar kuru yemlerle de beslenebilir. Doğru olan bunların her ikisinin de dengeli biçimde verilmesidir.

Pelmatochromis Cinsi Çeşitleri

Pelmatochromis Annectens
Liberya ve Nijerya’nın akarsu ve gölcüklerinde görülür. Erkeğinin boyu 10 cm kadardır. Dişisi ise 8 cm’dir. Ayrıca erkeğin sırt ve anal yüzgeci daha sivri biçimle son bulur. Temel renkleri mavi lekeli gri sandır.

Pelmatochromis annectens:

Pelmatochromis annectens.

Pelmatochromis Kribensis
Afrika’nın tropik sularında, özellikle Nijerya ırmağı deltasında yaşayan bir türdür. Erkeğinin boyu en fazla 9 cm’ye ulaşır. Dişisi ise hiçbir zaman 7 cm’yi aşmaz, renkleri yaşla ve mevsimden mevsime değişim gösterir. Sırtı mavi ve mor lekelere sahip koyu esmer renktedir. Geniş ve sivri biçimle sonlanan sırt yüzgeci boydan boya açık renkte bir şeritle süslüdür.

Pelmatochromis kribensis:

Pelmatochromis kribensis.

Pelmatochromis Thomassi
Anal yüzgeç parlak eflatundur. Balığın yanları eflatun, sarı, esmer, yeşil ve kırmızı lekeler taşır. Özellikle üreme dönemlerinde karın ve göğüs bölgesine parlak bir kırmızılık egemen olur. Üreme, Permatochromis annectens’teki gibidir.

Pelmatochromis thomassi:

Pelmatochromis thomassi.


İlginizi Çekebilir!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.