Nannacara Cinsi | Yavrularını Büyüten Akvaryum Balıkları ve Anaç Seçimi

Nannacara Cinsi Akvaryum Balıkları

Bu balıklar Güney Amerika kökenli olup Apistogramma cinsi üyeleri gibi genel olarak “cüce Cichlidae”ler olarak anılırlar. Küçük boyutta balıklardır. Bunlar akvaryumlarda iki üye ile temsil edilir.

Bu balıklar, Aequidens cinsi üyelerine büyük benzerlikler gösterirlerse de onlardan çok daha küçük oluşları ile ayrılırlar. Üreme devreleri dışında karma akvaryumlarda beslenebilecek kadar uysal ve yumuşak huyludurlar. Bitkilere zarar vermezler. Bulundukları akvaryumun, kaya, saksı gibi şeylerin yanı sıra bitkilerle de dekore edilmesi gerekir. Supiresi, su kurtları, sinek larvaları gibi canlı yemlerle beslenme, sağlıkları ve gelişimleri için gereklidir.

Akvaryum koşulları, yaşama, beslenme ve üreme özellikleri ile Cichlidae’ lerin genel eğilimlerine uygunluk gösterirler. Dişiler, erkeklerinden daha küçük oluşlarıyla kolayca ayırt edilir.

Nannacara Cinsi Çeşitleri

Nannacara Anomala
Balığın başı, üzerinde siyah benekleri bulunan gri- yeşil renklidir. Yanları ise yeşil renkte olup gövdeyi kaplayan her pul metalik bir ışıltıya sahiptir ve baklava biçimli bir kenarla çevrelenmiştir. Solungaç kapakları üzerinde de yeşil lekeler vardır. Gövdeyi, birbirine paralel koyu renkte iki çizgi kat eder. Geniş sırt yüzgeci tırtıklı bir kenarla sonlanır. Dişisi, erkeğinden daha küçük oluşu ve biraz daha soluk renkleriyle kolayca tanınır. Nannacara anomala erkeğinin boyu 7,5 cm boyundadır.

Nannacara anomala:

Nannacara anomala.

Nannacara Taenia
Yavrular ancak 5 gün sonra yüzecek olgunluğa erişir. Yavrular 2 cm’ye eriştiklerinde anne babalarının küçük birer örneği olur. Yavruların iyi bir gelişme göstermesi için berrak bir su, bol oksijen ve 26 oC sabit sıcaklık zorunludur.

Nannacara taenia:

Nannacara taenia.


İlginizi Çekebilir!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

ilk yorumu siz yazın

Lütfen yorum bırakın.

E-mail ve isim zorunlu değildir.